Zákony života * Vzory *



Někteří lidé jsou pořád na mizině! Vyhrají loterii a dříve než se to o nich dozvíš, potřebují si půjčit od banky na svačinu.

Někteří jsou pořád pozdě! Jsou lidé, kteří vstanou v 5 hodin ráno, aby byli v práci na 9tou hodinu a v 10:15 pořád ještě hledají doma klíče od auta a čistí si zuby.

Někteří lidé si dělají přátelé, kamkoliv vkročí. Někteří lidé vydělávají peníze, kdekoliv se octnou. Někteří lidi vždy onemocní na dovolené.

Proč? Protože máme podvědomě vklíněné „vzory“ chování. Mnoho věcí, které děláme, děláme bez přemýšlení – jako při dýchání a řízení auta. Utrácíme peníze automaticky, automaticky jsme pozdě…

Dobrou zprávou je, že…nejsi formulován svými „vzory“ chování. Můžeš změnit své podvědomé zvyky s vizualizací a duševním nácvikem. Profesionální sportovci vše, co používají, je představivost. Proč? Protože naše mozkové buňky nedokážou poznat rozdíl mezi skutečnou a smyšlenou zkušeností. Pokud si představíme perfektní výsledek, programujeme tak svůj mozek na lepší výkon.

Je to skutečně tak snadné. Jednoduše zavři oči, zhluboka se nadechni, odpočívej, a představuj si svůj perfektní výstup. Cvič svůj golfový úder v posteli, nacvičuj si svou řeč před veřejností v autobuse – jen ve své mysli!

Pravidelně si představuj, že jsi tak organizovaný, sebevědomý nebo výkonný jak nejlépe dokážeš. Po týdnech a měsících si všimneš rozdílu. Je to snadné, prosté a funguje to pro kohokoliv.


Závěrem: Nemusíš zůstávat tam, kde jsi. Pokud to myslíš vážně a snažíš se, dokážeš změnit své staré „vzory“. Jsi lidská bytost – nejsi strom.

Komentáře